2019 Verslag Activiteiten SAS

Binnen de stichting vinden een aantal activiteiten plaats zoals de bestuursvergaderingen, het uitbrengen van de nieuwsbrief, het onderhouden van de website en de contacten in Papua Nieuw Guinea.

In 2019 hebben er een tweetal bestuursvergaderingen plaatsgevonden, op 10 februari en 30 september. Deze vonden traditioneel plaats bij de paters van de Orde der Augustijnen te Eindhoven. Dit staat los van de jaarlijkse kascontrole die aan het begin van elk jaar plaatsvindt. Tijdens deze
vergaderingen stonden de punten ten aanzien van de nieuwe vertegenwoordiger, het onthalen van Ton Tromp in Nederland, het opstarten van contacten tussen schoolkinderen in Eindhoven en in Manokwari en de jaarlijkse donatie naar Papua centraal.

Niel van Beek is de nieuwe vertegenwoordiger namens de scholengemeenschap Augustinianum binnen de SAS. Na het vertrek van Maarten de Veth (die vanwege zijn benoeming naar een andere school vertrok uit ons bestuur) is er tijdelijk sprake geweest van een ander bestuurslid, maar die heeft voortijdig zich al terug moeten trekken wegens een betrekking elders.

Ons contact naar de Villanova school in Papua verloopt merendeels via pater Ton Tromp osa. Tijdens de tweede vergadering was deze inspirator en motivator in Nederland en aanwezig tijdens onze bespreking. Een moment om de lijnen kort te houden en de betrekkingen aan te halen.

De SAS is benaderd door de heer Cor van Baarsen (oud augustijn) om zijn memoires uit te geven. De heer van Baarsen heeft diverse jaren in Papua gewoond en gewerkt als onder meer missionaris. Via de onderlinge contacten heeft de Orde der Augustijnen dit opgepakt en uitgegeven.

Op 20 december 2019 was de SAS weer aanwezig op de kerstmarkt die de scholengemeenschap Augustinianum traditioneel houdt. Een deel van de opgehaalde gelden komt ten goede van de Stichting Augustinianum Sorong.

De geloofsgemeenschap Augustinus, op Glorieux in Eindhoven, heeft de vastenactie van 2019 toegezegd te besteden voor het SAS.

Stichting Augustinianum Sorong

Financiën, Donatie & Lijfrente 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.